Print Voeg bladwijzer toe

(Levens)Verhalen


Stamboom:  

Treffers 1 tm 4 van 4     » Klikplaatjes-overzicht

   

   Klikplaatje   Beschrijving   Verbonden met 
1
Geschiedenis Fam ter Haar
Geschiedenis Fam ter Haar
De geschiedenis van de Fam ter Haar geschreven door Wilfried ter Haar.
Wilfried is de zn van Bernardus en Johanna ter Haar - Smits. In dit boekwerkje staat de herkomst van de naam ter Haar beschreven alsmede de herkomst, omgeving en beschrijvingen van onze voorouders met hun nakomelingen. 
 
2
Het ontstaan van een familietak 'ter Haar'
Het ontstaan van een familietak "ter Haar"
Zoekend naar mijn voorouders of familieleden kwam ik onderstaand onderzoek -gedaan door leden van de Historische Kring Haaksbergen- tegen, dit onderzoek beschrijft de vroegere bewoners van erve “die Haere” of “ Harink” te Brammelo (een buurtschap van Haaksbergen).

De oorspronkelijke bewoners werden dus al snel vernoemd naar deze boerderij. De oudst bekende inwoner was Arend ter Haer, geboren voor 1500……De laatste bewoner was Jan ter Haar *1784; hij had naast een aantal dochters twee gehuwde zoons, Jan en Albertus.

Van hen zijn geen nakomelingen bekend waardoor deze tak uitstierf…..
 
 
3
Historisch boerderij-onderzoek in het richterambt Delden.
Historisch boerderij-onderzoek in het richterambt Delden.
Veel mensen die in Twente stamboom-onderzoek doen komen terecht op een flink aantal boerenerven waar hun voorouders hun jeugd of volwassenheid hebben doorgebracht. Naast genealogische gegevens is het ook altijd een uitdaging om meer te weten te komen over de omstandigheden waaronder deze voorouders hebben geleefd. Dat laatste is vaak een ingewikkelde zoektocht naar thans verdwenen rechtssystemen en omstandigheden. Dit boek wil per boerderij sporen aangegeven in welke archieven en publicaties men gericht onderzoek kan doen om daarover meer te weten te komen. 
 
4
Impressies uit mijn jeugd
Impressies uit mijn jeugd
Harrie is de jongste zoon van Bernardus ter Haar en Johanna Smits. Hij heeft zij jeugd belevenissen door de jaren heen op schrift gesteld. Na zijn overlijden in 1989, net voor zijn 65ste verjaardag heeft zijn oudste zoon Herman de aantekeningen gevonden, herschreven, gebundeld en binnen de familie verspreid.